Overslaan en naar de inhoud gaan

Radiopresentator Hennie Knops komt terug met 'nieuwe stem'

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2021 - 20:53

Hennie Knops (66) uit Wijlre verloor een jaar geleden zijn stembanden door kanker. Met hulp van een apparaat kan de radiopresentator toch weer praten én kan hij zijn comeback maken bij Omroep 3Heuvelland.

Het nieuwe stemgeluid van Hennie Knops lijkt een beetje op een computer die tegen je praat. "Het apparaatje wat ik tegen mijn hals druk simuleert mijn stembanden. In het begin is het voor iedereen even wennen", geeft Hennie toe.

Video: L1

Blues
Bij Omroep 3Heuvelland in Gulpen waren ze even sprakeloos toen Hennie zich een tijdje geleden meldde om de draad weer op te pakken van zijn blues programma op de radio. "We wisten dat hij geopereerd was en zijn stembanden waren verwijderd. Dus wij dachten dat hij niet meer kon spreken," vertelt Mathieu Snijders. De hoofdredacteur van de omroep kreeg een audio-opname om de 'nieuwe stem' van Hennie te beoordelen.

Schrikreactie
"Dat klonk prima", legt Snijders uit. "Ik heb hem ook nog gebeld en toen wist ik het zeker. Waarom niet? We willen Hennie graag terug op de radio, mits de verstaanbaarheid goed is natuurlijk. Wel vonden we dat we Hennie niet zomaar weer terug op de radio konden 'slingeren'. Je moet dat enigszins uitleggen aan je publiek anders krijg je misschien een schrikreactie."

TV-interview
De omroep heeft een lang tv-interview gemaakt met Hennie. In de reportage vertelt Hennie over zijn handicap. Ook zijn logopediste komt aan het woord. "We zenden dat uit in de week dat Hennie weer te horen is op de radio." Volgens Mathieu Snijders is het belangrijk mensen niet meteen af te schrijven als ze een handicap hebben. "Met de reportage, die we ook online verspreiden, kunnen we het verhaal van Hennie uitleggen. Op die manier kweek je begrip vinden wij."

Afrika
Hennie Knops was jarenlang beroepsmuzikant. Hij beleefde grote succes in de jaren negentig. Met de Duitse schlagerpop van Willi Seitz und Seine Freunde toerde hij tot in Afrika. "Een geweldige tijd. Zingen kan ik niet meer maar gitaar spelen wel en radio maken ook." Voor dat laatste heeft zijn echtgenote Regina Knops hem wel over de drempel moeten trekken. "Ik zei doe het toch Hennie. Maak je niet druk over wat de mensen zeggen. Het is je passie en je kunt het."

Hennie's radioprogramma De Blues Broewerie wordt op donderdag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur op Omroep 3Heuvelland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen