Overslaan en naar de inhoud gaan

Radiopresentator Hennie Knops komt terug met 'nieuwe stem'

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2021 - 20:53

Hennie Knops (66) uit Wijlre verloor een jaar geleden zijn stembanden door kanker. Met hulp van een apparaat kan de radiopresentator toch weer praten én kan hij zijn comeback maken bij Omroep 3Heuvelland.

Het nieuwe stemgeluid van Hennie Knops lijkt een beetje op een computer die tegen je praat. "Het apparaatje wat ik tegen mijn hals druk simuleert mijn stembanden. In het begin is het voor iedereen even wennen", geeft Hennie toe.

Video: L1

Blues
Bij Omroep 3Heuvelland in Gulpen waren ze even sprakeloos toen Hennie zich een tijdje geleden meldde om de draad weer op te pakken van zijn blues programma op de radio. "We wisten dat hij geopereerd was en zijn stembanden waren verwijderd. Dus wij dachten dat hij niet meer kon spreken," vertelt Mathieu Snijders. De hoofdredacteur van de omroep kreeg een audio-opname om de 'nieuwe stem' van Hennie te beoordelen.

Schrikreactie
"Dat klonk prima", legt Snijders uit. "Ik heb hem ook nog gebeld en toen wist ik het zeker. Waarom niet? We willen Hennie graag terug op de radio, mits de verstaanbaarheid goed is natuurlijk. Wel vonden we dat we Hennie niet zomaar weer terug op de radio konden 'slingeren'. Je moet dat enigszins uitleggen aan je publiek anders krijg je misschien een schrikreactie."

TV-interview
De omroep heeft een lang tv-interview gemaakt met Hennie. In de reportage vertelt Hennie over zijn handicap. Ook zijn logopediste komt aan het woord. "We zenden dat uit in de week dat Hennie weer te horen is op de radio." Volgens Mathieu Snijders is het belangrijk mensen niet meteen af te schrijven als ze een handicap hebben. "Met de reportage, die we ook online verspreiden, kunnen we het verhaal van Hennie uitleggen. Op die manier kweek je begrip vinden wij."

Afrika
Hennie Knops was jarenlang beroepsmuzikant. Hij beleefde grote succes in de jaren negentig. Met de Duitse schlagerpop van Willi Seitz und Seine Freunde toerde hij tot in Afrika. "Een geweldige tijd. Zingen kan ik niet meer maar gitaar spelen wel en radio maken ook." Voor dat laatste heeft zijn echtgenote Regina Knops hem wel over de drempel moeten trekken. "Ik zei doe het toch Hennie. Maak je niet druk over wat de mensen zeggen. Het is je passie en je kunt het."

Hennie's radioprogramma De Blues Broewerie wordt op donderdag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur op Omroep 3Heuvelland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen