Overslaan en naar de inhoud gaan

Radioman Felix Meurders: 'Bij de ROZ ben ik afgewezen'

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 10:40

Hij werkte bij Radio 1, NPO Radio 2 en Hilversum 3, en is vooral bekend als presentator van het radioprogramma 'Spijkers met Koppen', waar hij vorige week afscheid nam.

Felix Meurders, geboren Maastrichtenaar, blikt daarom met L1 terug op zijn carrière.

Meurders presenteerde ook talrijke programma’s op TV, maar bij de ROZ (de voorloper van L1) werd hij afgewezen. "Ik vond dat toen heel jammer", vertelt Meurders in L1mburg Centraal.

Dialect
Via een U-bocht, zoals hij het zelf noemt, kwam hij na de AVRO en de NOS toch bij de ROZ terecht. Daar presenteerde hij onder andere 'ROZ Sport' en 'Licht Limburgs'. "Veel in het dialect, Limburgse artiesten interviewen, een beetje spelen en veel plezier maken", zegt Meurders daarover. "Door het dialect sta je veel dichter bij de mensen. Dat maakte het extra leuk om te doen."

Stofzuigerslang
Het begon allemaal op een veldje in Wijck in Maastricht, vlak bij zijn ouderlijk huis. "Daar werd gevoetbald. En ik becommentarieërde dat via de stofzuigerslang." Hij luisterde veel naar de radio en wist al snel 'dit wil ik ook'. Maar Meurders dacht in eerste instantie dat het er voor hem niet in zou zitten.

"Ik hoorde alleen maar mensen op de radio die uit de Randstad kwamen. Dus ik dacht, dat lukt mij nooit met mijn zachte G." Toch lukte het hem wel. "Ik denk ook omdat dat ik een manusje-van-alles ben."

Radio 2

Zachte G
In de beginjaren werd hij wel eens half Limburgs aangekondigd op de radio. "Maar daar maakte ik snel korte metten mee. Ik weet nog dat ik eens aangekondigd werd als stoffige mijnwerker, maar daar heb ik gewoon keihard om gelachen."

Masker
Hoewel hij langer niet dan wel in Limburg woont, voelt hij zich nog steeds Limburger. Hij heeft er nog steeds vrienden waar hij graag komt. En hij is er ieder jaar met carnaval. Met altijd hetzelfde masker. "Welk masker dat is? Dat vertel ik niet, anders herkent iedereen mij’."

Radio 5
Medio december nam Meurders na 25 jaar afscheid van radioprogramma 'Spijkers met Koppen' dat hij samen met Dolf Janssen presenteerde. Vanaf 2 januari presenteert hij iedere zaterdag een nieuw programma op Radio 5. "Ik ben weer eigen baas. Een programma met veel muziek en interviews met mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen", zo omschrijft de radioman het.

Een beetje terug dus naar vroeger, toen hij dj was? "Ja, dat zou je zo wel kunnen zeggen. Ik ben weer een vrije jongen." De eerste plaat die hij gaat draaien die tweede januari wordt een gospelplaat. "Normaal was er een programma van de EO rond dat tijdstip, dus dit lijkt me wel passend."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen