Overslaan en naar de inhoud gaan

Radicale Limburgse actiegroep deelt foto agent na aanrijding

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 17:24

Actiegroep Defend Limburg heeft op Facebook een foto gedeeld van een agent die zaterdag tegen een voetganger in Barneveld is aangereden. "We nemen dit hoog op en we accepteren het absoluut niet", zegt de politie Oost-Nederland.

In Barneveld liep een protest tegen de coronamaatregelen zaterdag uit de hand. Op de afbeelding van Defend Limburg is de agent die een man aanreed duidelijk herkenbaar te zien. De actiegroep heeft naar eigen zeggen als doel om 'vreedzame demonstranten te beschermen tegen excessief politiegeweld'.

'Oog om oog'
"Dit is de stumpert die het nodig achtte om een vreedzame meneer omver te rijden", staat bij de foto beschreven. "Laten we de stoere stumpert wat bekendheid geven! Kijken of zijn familie en vrienden hem na dit nog recht in de ogen aan kunnen kijken. Oog om oog, tand om tand!"

Komt vaker voor
De politie-eenheid Oost-Nederland is een onderzoek gestart en wil in gesprek gaan met de agent en de aangereden persoon om uit te zoeken wat er is gebeurd.

"Dat burgers kritisch en alert zijn op het functioneren van de politie, is goed”, laat een woordvoerder van de politie Limburg weten. “Maar sinds social media en ook corona komt naming en shaming (mensen openlijk aan de schandpaal nagelen, red.) helaas vaker voor. Mensen mogen en kunnen minder, en dat zorgt voor een korter lontje." Er worden steeds vaker foto's, video's of berichten gedeeld op social media waarbij agenten persoonlijk mikpunt zijn.

Onacceptabel
"We nemen dit hoog op en we accepteren het absoluut niet. Onze collega's zetten zich in voor de veiligheid op straat en tijdens demonstraties. Zij moeten zelf dit werk veilig kunnen uitvoeren", zegt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland tegen het AD.

Optreden
De politie treedt op zodra agenten worden bedreigd of mensen oproepen tot represailles. "Dan stappen we op de beheerders van een kanaal af om het gesprek aan te gaan. Dit kan ertoe leiden dat er bekeurd wordt of een kanaal wordt geblokkeerd."

Op Twitter worden beelden van de aanrijding gedeeld:

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen