Overslaan en naar de inhoud gaan

Radar Love als bitterzoet eerbetoon zieke George Kooymans

Geplaatst opdonderdag 11 maart 2021 - 19:41

Een eerbetoon met een donker randje. Beiaardier Frank Steijns heeft de Golden Earring-hit Radar Love op het carillon van de Pancratiuskerk in Heerlen gespeeld. "Het was best hard werken."

Op de verjaardag van gitarist George Kooymans (73) is de rockklassieker Radar Love van de Haagse band in hele land te horen. Veel radiostations draaien de monsterhit uit 1973. Stadsbeiaardier Frank Steijns speelt het nummer op het carillon van de kerk in Heerlen, Weert en Maastricht.

"Het valt niet mee om de sound van een hele band te vertalen naar een uitvoering op het carillon. Maar ik ben tevreden."

Video: L1

Klokkenspel
Boven in de nok van de Pancratiuskerk giert de wind loeihard. De deuren van het kleine kamertje waar het klokkenspel staat moeten dicht anders hoort Frank Steijns zelf niet wat hij speelt. "Ik meende toch applaus te horen toen ik klaar was."

Plechtig
Dat kan goed kloppen. Tijdens de uitvoering van Radar Love staat een aantal mensen plechtig stil op het plein voor de kerk in Heerlen.

"Het is toch de bekendste band van Nederland. Ja, ik ben een fan. Triest dat George Kooymans waarschijnlijk niet lang meer onder ons is door zijn ziekte. Ik vind dit een mooi eerbetoon van Frank Steijns aan de band."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen