Overslaan en naar de inhoud gaan

'Racistische posterplakker' snel op nummer gezet

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 12:55

Een mogelijk racistische vandaal is in Maastricht al heel snel op zijn nummer gezet.

Op de pilaren van de Hoge Brug in Maastricht waren woensdagochtend ineens A4-tjes geplakt met de tekst 'It's okay to be white'

Racisme?
Of de plakker daar nu racistische motieven mee had of niet is onduidelijk, wel dat voorbijgangers het niet eens waren met die betekenis. Binnen een mum van tijd waren de plakkaten vakkundig aangepast met viltstift. Ineens was het niet alleen maar okay om wit te zijn, maar konden ook rood, zwart, paars of groen door de beugel.

Eén aangevulde poster liet er al helemaal geen twijfel over bestaan. 'Choose love. It's okay to be anything but racist' Wie de plakkaten-polemiek nog wil lezen heeft pech, de posters zijn inmiddels verwijderd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen