Overslaan en naar de inhoud gaan

Racistisch artikel verdronken jongen roept woede op

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 13:35

Een artikel op PowNed over de verdrinkingsdood van een zestienjarige Syrische jongen in Blerick roept alom verontwaardiging op.

Met name op Twitter maken veel mensen zich kwaad over het artikel met als kop 'Syrische vluchteling kopje onder in zwembad Venlo'. Daarin wordt onder meer geschreven dat de verongelukte jongen 'de bezoekers van het buitenbad een vervelende dag heeft bezorgd'.

Deze categorie mensen
Het feit dat het slachtoffer van tevoren was gewaarschuwd niet het diepe in te gaan omdat hij niet kon zwemmen, was voor het nieuwsblog aanleiding om te schrijven: "zelf nadenken en vooral luisteren is iets waar deze categorie mensen blijkbaar grote moeite mee heeft".

Foto: PowNed

Kansenparel
​PowNed noemt het slachtoffer verder een 'kansenparel', en suggereert dat de schuld van de verdrinkingsdood wel eens in de schoenen kan worden geschoven van de toezichthouders bij het bad. Aanleiding voor die aanname is het feit dat drie badmeesters eerder een taakstraf kregen toen een negenjarig meisje onder hun toezicht verdronk.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
Verdronken Syrische jongen (16) begraven in Blerick
'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'
Bodem van zwembad in Blerick brokkelt af
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen