Grijze en zwarte piet (15 okt 2020)

Venlose grijze pieten vallen verkeerd: 'Is blackface light'

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat ook actie voeren tegen de grijze pieten die onder meer in Venlo te zien zullen zijn bij het Sinterklaasfeest.

MVV
MVV: één supporter riep iets naar Cambuur-speler Kallon

MVV Maastricht zegt dat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur geen sprake is geweest van racistische spreekkoren.

MVV-speler Jerome Deom
Onderzoek KNVB naar racistische spreekkoren MVV

De KNVB begint een onderzoek naar racistische uitingen tijdens de wedstrijd MVV-SC Cambuur afgelopen zaterdag.

Max Verstappen Barcelona
Verstappen gaat niet knielen voor de start

Voorafgaand aan de Grote Prijs van Oostenrijk zullen heel wat Formule 1-coureurs op de startgrid een statement maken tegen racisme, maar Max Verstappen gaat in ieder geval niet op één knie zitten.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

Sinterklaas Zwarte Piet Maastricht
Kick Out Zwarte Piet demonstreert bij ruim 20 intochten Sint

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd in november 2020 in meer dan twintig verschillende plaatsen in Nederland te demonstreren bij de sinterklaasintochten, waaronder Maastricht en Weert.

Racisme protest Maastricht (7 juni 2020)
Protest tegen racisme in Maastricht ontspannen verlopen

Het Black Lives Matter protest in park De Griend in Maastricht is rustig verlopen. Er waren zo'n 1400 deelnemers.

Racisme demonstratie Maastricht (7 juni 2020)
Maastricht bereidt zich voor op demonstratie tegen racisme

Hoeveel mensen komen zondagmiddag naar de Black Lives Matter-demonstratie in Maastricht? En houdt iedereen zich aan de coronamaatregelen? De veiligheidsregio gaat goed controleren of de afgesproken voorwaarden worden nageleefd.

Demonstratie Weert - 5 jun 2020
Klein racismeprotest: 'Signaal is belangrijker dan omvang'

Tegenover de massale antiracisme-protesten op de Dam in Amsterdam en bij de Rotterdamse Erasmusbrug staan ook kleinschalige initiatieven. Zoals de demonstratie vrijdagavond nabij de stadsbrug in Weert, die door de organisatie geheim is gehouden.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Een agent is dinsdagavond in Vijlen uit de bocht gevlogen in gesprek met een groep jongeren. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen."

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten