Overslaan en naar de inhoud gaan

RaboRonde Heerlen zoekt geld via crowdfunding

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 17:02

De RaboRonde Heerlen wil dit jaar naast de gemeentelijke subsidie en geld van sponsoren ook via crowdfunding geld binnenhalen.

Mensen die tenminste een tientje overmaken krijgen in ruil daarvoor bijvoorbeeld hun naam vermeld op de site van het wielercriterium, een bidon of een speciaal arrangement voor het evenement. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om een interessante groep wielrenners aan de meet te krijgen.

De Heerlense profronde is een van de grootste wiellerrondes van Nederland die na de Tour worden gehouden. Op 31 juli de ruim anderhalf kilometer lange rondjes rond de Heerlense Pancratiuskerk verreden.

'Denk aan truien'
"De basis zal blijven dat we proberen het Nederlandse deelnemersveld van de Tour de France zo compleet mogelijk aan de start te krijgen", legt organisator Chris Tiekstra uit. "Door dit soort acties kun je extra dingen doen. Dan kun je aan 'truien' gaan denken." Daarmee doelt Tiekstra op het binnenhalen van de winnaar van de gele, groene of bolletjestrui in de Tour de France. Die renners vragen veelal tienduizenden euro’s startgeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Crowdfunding levert Raboronde Heerlen honderden euro's op
Tom Dumoulin te duur voor Maastrichtse Ridderronde
Deelnemers Tour de France naar RaboRonde in Heerlen
Meesterknecht Poels en etappewinnaar Geschke in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen