Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank: 'Noord-Limburg harder getroffen door coronacrisis'

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 22:06

De Rabobank beschouwt Noord-Limburg als één van de vijf regio's in Nederland die economisch meer last hebben van de coronacrisis dan de rest van het land.

De verklaring ligt volgens de bank in de economische activiteit in de regio's. Sommige sectoren krijgen meer problemen door de crisis. Regio's waarin die sectoren veel vertegenwoordigd zijn, hebben daar flink last van. Dat zeggen onderzoekers van RaboResearch in een donderdag gepubliceerd artikel.

Vijf regio's
Noord-Limburg deelt die twijfelachtige eer met onder meer buurregio Zuidoost-Brabant, maar ook met Zeeuws-Vlaanderen, Delfzijl en omgeving en Groot-Amsterdam.

Zuid-Nederland
Over het algemeen, zeggen de onderzoekers, is in Zuid-Nederland de invloed van de coronacrisis op de economie waarschijnlijk groter dan in andere delen van het land.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen