Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank: 'Noord-Limburg harder getroffen door coronacrisis'

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 22:06

De Rabobank beschouwt Noord-Limburg als één van de vijf regio's in Nederland die economisch meer last hebben van de coronacrisis dan de rest van het land.

De verklaring ligt volgens de bank in de economische activiteit in de regio's. Sommige sectoren krijgen meer problemen door de crisis. Regio's waarin die sectoren veel vertegenwoordigd zijn, hebben daar flink last van. Dat zeggen onderzoekers van RaboResearch in een donderdag gepubliceerd artikel.

Vijf regio's
Noord-Limburg deelt die twijfelachtige eer met onder meer buurregio Zuidoost-Brabant, maar ook met Zeeuws-Vlaanderen, Delfzijl en omgeving en Groot-Amsterdam.

Zuid-Nederland
Over het algemeen, zeggen de onderzoekers, is in Zuid-Nederland de invloed van de coronacrisis op de economie waarschijnlijk groter dan in andere delen van het land.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen