Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank helpt door noodweer getroffen boeren

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 16:23

Rabobank komt boeren tegemoet die schade hebben geleden door het noodweer van vorige week.

De bank biedt klanten met schade onder meer een overbruggingskrediet of de mogelijkheid aflossingen uit te stellen. Het noodweer zorgde vorige week voor een ravage bij boeren en tuinders in Noord-Brabant en Limburg.

De Rabobank is een belangrijke financier van de agrarische sector en wil de getroffen ondernemers bijstaan om financiële problemen te kunnen voorkomen en verlichten.

Leningen
De overheid kan eventueel garant staan bij leningen, aldus staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken). Hij bracht woensdag een bezoek aan de getroffen regio om te kijken naar maatregelen op de korte termijn. De bewindsman neemt ook contact op met Brussel over de gedupeerde boeren die in de knel komen met hun administratie en daardoor bijvoorbeeld Europese subsidie dreigen mis te lopen.

Van Dam wees echter het verzoek van boeren en gemeenten in de regio af om het noodweer tot ramp te verklaren, waardoor schadevergoeding mogelijk wordt.

Lees ook: Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen.

Staatssecretaris Martijn van Dam (tweede van links) tijdens zijn bezoek aan Limburg.
Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamer blijft tegen noodweerfonds voor boeren
Nieuwe brandbrief over noodweer in Limburg
Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen
LTO tevreden over crisisoverleg landbouwschade
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen