Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Rabobank financierde mestfraudeurs in Noord-Limburg'

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 11:31

De Rabobank heeft jarenlang mestfraudeurs in onder meer Noord-Limburg gefinancierd.

Dat meldt NRC op basis van een eigen onderzoek.

De bank zou de afgelopen jaren transporteurs en handelaren in dierlijke mest hebben geholpen met de financiering, terwijl bekend was dat die zich schuldig maakten aan fraude. Het gaat om bedrijven in Noord-Limburg en Oost-Brabant.

Ernstige vervuiling
Door de mestfraude raakte het grondwater ernstig vervuild. Volgens NRC wordt de mest op grote schaal illegaal uitgereden op weiden en akkers. Veel boeren en transporteurs zouden in hun boekhouding liegen over de hoeveelheid en de samenstelling van de mest die ze gebruiken.

Groot onderzoek
Politie en justitie zijn op dit moment bezig met een groot onderzoek naar Bela Group in Venlo en Ysselsteyn vanwege fraude met mest- en afvalstoffen. Volgens justitie werd er sinds 2013 drie keer zoveel afval en dierlijke mest verwerkt als is toegestaan in de vergunning.

Lees ook: Onderzoek naar grootschalige mestfraude Noord-Limburg

Lekkende silo
Eind oktober deed justitie een inval. Het bedrijf is voorlopig stilgelegd. Ook loopt er een onderzoek van het Waterschap Limburg naar hetzelfde bedrijf. Eind september zou 25 ton vloeibaar stikstof uit een lekkende silo in het riool gelopen zijn. Ook kwam zo'n 400 ton terecht in de Maas.

Lees ook: Verdacht Limburgs bedrijf stilgelegd vanwege mestfraude

Individuele zaak
De Rabobank wil niet reageren op de berichtgeving van NRC. "Zoals bekend gaan we niet in op vragen die betrekking hebben op individuele klantsituaties", laat de bank aan de krant weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen