Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 16:16

In Heerlen zijn zorgen ontstaan nadat daar vorige week een transgender is mishandeld.

Op 24 juli werd het slachtoffer in het Maankwartier mishandeld. De Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur, en haalt daarbij het proces verbaal aan. Daarin staat volgens de raadsfractie dat de geaardheid van het slachtoffer de enige reden is voor de mishandeling.

Bedreiging
De politie heeft na de mishandeling een verdachte staande gehouden, maar niet meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer is daarna opnieuw mishandeld en bedreigd, ook door anderen dan de verdachte. Volgens de partij is er in de Heerlense LHBTI-gemeenschap nog iemand die wordt belaagd, maar geen aangifte durft te doen.

De partij wil onder meer van burgemeester Emile Roemer weten of hij in het gemeentebestuur maatregelen neemt, en of hij bereid is het slachtoffer te bezoeken.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen