Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 16:16

In Heerlen zijn zorgen ontstaan nadat daar vorige week een transgender is mishandeld.

Op 24 juli werd het slachtoffer in het Maankwartier mishandeld. De Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur, en haalt daarbij het proces verbaal aan. Daarin staat volgens de raadsfractie dat de geaardheid van het slachtoffer de enige reden is voor de mishandeling.

Bedreiging
De politie heeft na de mishandeling een verdachte staande gehouden, maar niet meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer is daarna opnieuw mishandeld en bedreigd, ook door anderen dan de verdachte. Volgens de partij is er in de Heerlense LHBTI-gemeenschap nog iemand die wordt belaagd, maar geen aangifte durft te doen.

De partij wil onder meer van burgemeester Emile Roemer weten of hij in het gemeentebestuur maatregelen neemt, en of hij bereid is het slachtoffer te bezoeken.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen