Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Venlo hoort 16 maanden cel eisen wegens fraude

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:33

Justitie eist 16 maanden cel tegen het Venlose gemeenteraadslid Ali Oruç wegens fraude en witwassen.

Dat werd woensdag duidelijk tijdens de zitting in de rechtbank van Roermond.

Bijna half miljoen terugbetalen
Behalve de 16 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk, eist het Openbaar Ministerie dat Oruç ook 474.000 euro terugbetaalt aan de staat. Het gemeenteraadslid zou het geld onder meer hebben verdiend met zijn huizen en auto's.

Video: L1

Volksvertegenwoordiger
Het Openbaar Ministerie tornt verder niet aan zijn positie als raadslid. De Officier van Justitie zei dat Oruç niet heeft gehandeld vanuit zijn positie als raadslid. Justitie beschouwt de verdachte als een volksvertegenwoordiger die democratisch is gekozen en hecht daar waarde aan.

Een jaar geleden werd tijdens een eerste regiezitting door justitie al geëist dat hij een bedrag van 363.000 euro zou terugbetalen wegens fraude, oplichting en witwassen.

Lees ook: Justitie wil 363.000 euro van Venloos raadslid Ali Oruç

Oruç, die met een eenmanspartij deel uitmaakt van de Venlose gemeenteraad, is al jaren in het bezit van meerdere panden. Volgens justitie gaf het raadslid meer geld uit dan hij incasseerde uit huur en andere inkomsten. Daarnaast zou hij valse werkgeversverklaringen en loonstrookjes hebben gebruikt bij het krijgen van een hypotheek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen