Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Venlo hoort 16 maanden cel eisen wegens fraude

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:33

Justitie eist 16 maanden cel tegen het Venlose gemeenteraadslid Ali Oruç wegens fraude en witwassen.

Dat werd woensdag duidelijk tijdens de zitting in de rechtbank van Roermond.

Bijna half miljoen terugbetalen
Behalve de 16 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk, eist het Openbaar Ministerie dat Oruç ook 474.000 euro terugbetaalt aan de staat. Het gemeenteraadslid zou het geld onder meer hebben verdiend met zijn huizen en auto's.

Video: L1

Volksvertegenwoordiger
Het Openbaar Ministerie tornt verder niet aan zijn positie als raadslid. De Officier van Justitie zei dat Oruç niet heeft gehandeld vanuit zijn positie als raadslid. Justitie beschouwt de verdachte als een volksvertegenwoordiger die democratisch is gekozen en hecht daar waarde aan.

Een jaar geleden werd tijdens een eerste regiezitting door justitie al geëist dat hij een bedrag van 363.000 euro zou terugbetalen wegens fraude, oplichting en witwassen.

Lees ook: Justitie wil 363.000 euro van Venloos raadslid Ali Oruç

Oruç, die met een eenmanspartij deel uitmaakt van de Venlose gemeenteraad, is al jaren in het bezit van meerdere panden. Volgens justitie gaf het raadslid meer geld uit dan hij incasseerde uit huur en andere inkomsten. Daarnaast zou hij valse werkgeversverklaringen en loonstrookjes hebben gebruikt bij het krijgen van een hypotheek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen