Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Venlo in beroep tegen veroordeling hypotheekfraude

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 17:04

Gemeenteraadslid Ali Oruç uit Venlo gaat in beroep tegen zijn vier maanden voorwaardelijke celstraf voor hypotheekfraude.

Dat bevestigt zijn advocaat Ludo Hameleers.

Fraude
Eind maart werd Oruç door de rechtbank veroordeeld voor valsheid in geschrifte en oplichting. Op basis van een vervalste werkgeversverklaring en een loonstrook van zijn vrouw zou hij een hypotheek van 350.000 euro hebben gekregen.

Lees ook: Sjoemelend Venloos raadslid hoeft niet de cel in

Vrijspraak witwassen
Oruç werd vrijgesproken van witwassen en hoeft ook geen 474.000 euro terug te betalen. Bewijs dat het Venloos raadslid tonnen heeft verdiend met criminele activiteiten was er volgens de rechtbank niet.

"Vrijspraak van witwassen is in blijde ontvangst ontvangen. We hebben veel aandacht besteed om de verdenking van witwassen te weerleggen", zegt Hameleers. In het hoger beroep zal de focus op de hypotheekfraude liggen.

Lees ook: Raadslid Venlo hoort 16 maanden cel eisen wegens fraude

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen