Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid uit Weert opgepakt voor mishandeling

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 6:05

VVD-raadslid Rolf Zincken (53) uit Weert is afgelopen zondag opgepakt, omdat hij een plaatselijke ondernemer mishandeld zou hebben.

Dat meldt Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad woensdag. Ondernemer Eric Adams eigenaar van een modezaak in Weert, moest voor zijn verwondingen behandeld worden in het ziekenhuis. Hij kan voorlopig niet werken, zegt hij.

Gearresteerd
De vechtpartij vond plaats in de evenementencentrum Paterskerk aan De Biest in Weert, waar zondagavond een feestje gehouden werd. De politie, die ter plekke was vanwege een melding van geluidsoverlast, was getuige van de mishandeling en arresteerde Zincken. Hij werd voor verhoor meegenomen en opgesloten.

Consequenties
Volgens de politie was hij onder invloed van alcohol. Het raadslid is maandag op vrije voeten gesteld. De VVD beraadt zich nog over mogelijke consequenties voor Zincken. Adams heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De ondernemer uit Weert die naar eigen zeggen in elkaar werd geslagen door VVD-raadslid Rolf Zincken.
Foto: L1

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Slaand raadslid voor rechter ondanks schikking
Schadeclaim tegen VVD-raadslid Weert na mishandeling
Woningvereniging schorst meppend raadslid Weert
Meppend raadslid stapt uit RvC woningstichting Nederweert
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen