Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Stein voelt zich geïntimideerd in vliegen-affaire

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 20:56

Het Steinse raadslid Chantal Meijers (CMB) voelt zich geïntimideerd door een plaatselijk recyclingbedrijf.

Zij heeft de vliegenplaag in Elsloo bij het gemeentebestuur aangekaart en kreeg vervolgens een brief van de ondernemer die daarin dreigt met een dwangsom wegens laster. De boete zou kunnen oplopen tot een ton. Ook een andere inwoner van Elsloo heeft een soortgelijke brief ontvangen.

Recyclingbedrijf
Veel mensen in Elsloo klagen de laatste maanden over een zwem vliegen in en om het huis. Sommigen denken dat de bron even verderop, ligt bij recyclingbedrijf Dirix. Eerder onderzoek van de gemeente pleitte dat bedrijf echter vrij en daarom heeft Dirix gedreigd om iedereen die hen met de zaak in verband brengt, aan te klagen wegens laster.

Lees ook: Inwoners Elsloo worden gek van vliegenplaag

Kinderachtig
Het raadslid noemt de brief 'kinderachtig' en stelt dat haar het werk als raadslid onmogelijk wordt gemaakt wanneer ze niet meer in staat zou zijn om problemen in de gemeente aan te kaarten. Chantal
Meijers: "Ik zie een eventuele claim met alle vertrouwen tegemoet. Ik ga in ieder geval niet in op de eis om een soort rectificatie te plaatsen op Facebook. Ik heb bij de gemeente nogmaals aangegeven dat er een gedegen onderzoek moet komen, zodat het vliegenprobleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Tot die tijd blijf ik me vastbijten in de zaak." De andere inwoner die een brief van Dirix ontving, heeft inmiddels gehoor gegeven aan de oproep om alle berichten van zijn Facebookpagina te verwijderen.

Niet intimiderend bedoeld
Directeur Ger Dirix van het recyclingbedrijf stelt dat de brief niet intimiderend bedoeld is, maar hij wil dat de naam van het bedrijf niet langer door het slijk wordt gehaald. "Wij zijn niet de bron. En als uit onderzoek blijkt dat we het wel zijn, zullen we het probleem direct oplossen."

De gemeente heeft inmiddels een nieuw onderzoek aangekondigd naar de herkomst van de vliegenoverlast in Elsloo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen