Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid stapt uit partij na onenigheid over fusie

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 9:49

Het Landgraafse raadslid Wil van Oosteroom is uit de fractie van de lokale partij GBBL gestapt.

Oosteroom is het niet langer eens met de koers van zijn partij om vast te houden aan een zelfstandig Landgraaf en zich met alle middelen te blijven verzetten tegen een fusie met Heerlen.

Groen licht
Afgelopen vrijdag gaf het Limburgs Parlement met ruime meerderheid groen licht voor die fusie. Nu is het woord aan de Tweede en Eerste Kamer.

Opmerkelijk
Fractievoorzitter Andy Dritty van GBBL is verrast door het opstappen van Van Oosteroom. Hij verwijst naar het verkiezingsprogramma van zijn partij en het coalitieakkoord waarin duidelijk voor een zelfstandig Landgraaf wordt gekozen. Van Oosteroom heeft dat ondersteund, aldus Dritty.

Hij betreurt dan ook de handelwijze van het raadslid. Verder noemt Dritty zijn stap opmerkelijk omdat hij eerder zou hebben aangegeven bezig te zijn aan zijn laatste periode als raadslid.

Eenmansfractie
Van Oosterom stelt zijn zetel niet ter beschikking en gaat verder als eenmansfractie onder de naam Ouderen Partij Landgraaf.

De meerderheid in de gemeenteraad voor een zelfstandig Landgraaf bedraagt nu 14 van de 25 zetels. De voorstanders van een fusie met Heerlen hebben er - met Van Oosteroom erbij - 11.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Referendum in Landgraaf over fusie met Heerlen
250 mensen protesteren tegen fusie Heerlen en Landgraaf
Protestmanifestatie tegen fusie Heerlen en Landgraaf
Ger Koopmans bezorgd over crisis in Landgraaf
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen