Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid pleit voor naamsverandering Fortuna Sittard

Geplaatst opdinsdag 21 augustus 2018 - 7:30

Gemeenteraadslid Ton Raven heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid van de gemeente Sittard-Geleen. De fractievoorzitter van de Stadspartij pleit voor een naamsverandering van kersverse eredivisionist Fortuna Sittard.

Raven zou graag zien dat de voetbalclub voortaan als Fortuna Sittard-Geleen door het leven gaat, zo schrijft hij op Twitter.

Tegenprestatie
De Geleense politicus schrijft dat de gemeente in 2005 de destijds zieltogende club met belastinggeld heeft gered van de ondergang. 'Als tegenprestatie heb ik toen gepleit de naam te veranderen in Fortuna Sittard-Geleen, mede gezien de historische afkomst uit beide kernen', aldus Raven.

Als het aan het raadslid ligt, wordt de naamsverandering per 1 september alsnog doorgevoerd.

Luiter ook: Fortuna Sittard-Geleen, goed idee?

Fusieclub
Fortuna is op 1 juli 1968 ontstaan na een fusie tussen de Sittardse club RKSV Sittardia en het roemruchte Fortuna '54 uit Geleen. In eerste instantie ging de club als Fortuna-Sittardia Combinatie door het leven. Later werd het gewoon Fortuna Sittard.

Reacties
En daar moet volgens Raven alsnog verandering in komen. Met zijn bericht op Twitter heeft hij in ieder geval een aantal reacties uitgelokt. Lang niet iedereen is het eens met het sentiment dat nog steeds leeft bij de Geleendenaar.

Fusiestad
Het is niet voor het eerst dat de gemoederen over een naam in Sittard-Geleen hoog oplopen. Een paar jaar geleden wilde de gemeenteraad een debat over een eventuele nieuwe gemeentenaam. Uiteindelijk werd er na lang vergaderen besloten om de naam van de fusiegemeente te laten voor wat het is.

Lees ook: Een nieuwe naam voor Sittard-Geleen?

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen