Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid pikt beschuldiging van verwaarlozen schaap niet

Geplaatst opzaterdag 10 juni 2017 - 8:21

Schapenhouder en raadslid Leo Crombach uit Kerkrade is naar de politie gestapt nadat een plaatsgenoot hem via social media heeft beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren.

Dat schrijft De Limburger. Crombach reageert daarmee op een post van plaatsgenoot Bram Ackermans op Facebook waarin hij hem beschuldigt van het verwaarlozen van zijn schapen.

Gezwel
Ackermans reed samen met zijn vriendin langs het weiland vol schapen. Eén van de schapen had iets uit z'n achterkant hangen. In eerste instantie dachten de twee dat het dier aan het bevallen was, maar eenmaal dichterbij kwamen ze al snel tot een andere conclusie. Het 'sterk vermagerde' schaap had volgens hen 'een zeer groot gezwel/abces of zelfs ingewanden uit haar achterkant' steken.

Ackermans postte daarop een woedende tekst op Facebook waarin hij Crombach beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren. Het bericht is sindsdien al bijna 1800 keer gedeeld en kreeg ruim 830 (overwegend negatieve) reacties.

Politie
Volgens Crombach gaat het echter om een natuurlijk verschijnsel: een verzakking. "Je kunt er niks aan doen. Het gebeurt vaak voor of na het lammeren, maar ook onverwacht, zoals bij dit schaap", verklaart hij in De Limburger. "Inmiddels is de dierenarts erbij geweest en is het dier geholpen. Maar alle negatieve publiciteit is een feit."

Daarom stapte Crombach naar de politie. Volgens hem is Ackermans gevraagd een rectificatie te plaatsen, schrijft de krant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

stock puppy hond
Man opgepakt voor dierenmishandeling: hond weggehaald
Vergeten hond dood in schuurtje in Heerlen
Politiemedewerker verwaarloosde dieren Schimmert
Levende kitten in vuilcontainer Heerlen gedumpt
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen