Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid pikt beschuldiging van verwaarlozen schaap niet

Geplaatst opzaterdag 10 juni 2017 - 8:21

Schapenhouder en raadslid Leo Crombach uit Kerkrade is naar de politie gestapt nadat een plaatsgenoot hem via social media heeft beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren.

Dat schrijft De Limburger. Crombach reageert daarmee op een post van plaatsgenoot Bram Ackermans op Facebook waarin hij hem beschuldigt van het verwaarlozen van zijn schapen.

Gezwel
Ackermans reed samen met zijn vriendin langs het weiland vol schapen. Eén van de schapen had iets uit z'n achterkant hangen. In eerste instantie dachten de twee dat het dier aan het bevallen was, maar eenmaal dichterbij kwamen ze al snel tot een andere conclusie. Het 'sterk vermagerde' schaap had volgens hen 'een zeer groot gezwel/abces of zelfs ingewanden uit haar achterkant' steken.

Ackermans postte daarop een woedende tekst op Facebook waarin hij Crombach beschuldigd van het verwaarlozen van zijn dieren. Het bericht is sindsdien al bijna 1800 keer gedeeld en kreeg ruim 830 (overwegend negatieve) reacties.

Politie
Volgens Crombach gaat het echter om een natuurlijk verschijnsel: een verzakking. "Je kunt er niks aan doen. Het gebeurt vaak voor of na het lammeren, maar ook onverwacht, zoals bij dit schaap", verklaart hij in De Limburger. "Inmiddels is de dierenarts erbij geweest en is het dier geholpen. Maar alle negatieve publiciteit is een feit."

Daarom stapte Crombach naar de politie. Volgens hem is Ackermans gevraagd een rectificatie te plaatsen, schrijft de krant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

stock puppy hond
Man opgepakt voor dierenmishandeling: hond weggehaald
Vergeten hond dood in schuurtje in Heerlen
Politiemedewerker verwaarloosde dieren Schimmert
Levende kitten in vuilcontainer Heerlen gedumpt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen