Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Kerkrade zegt sorry: 'Een kwajongensstreek'

Geplaatst opdinsdag 14 juni 2016 - 23:24

De aanhouding van het Kerkraadse CDA-raadslid Mark Meijer was volgens hemzelf het gevolg van een kwajongensstreek.

In de nacht van zaterdag op zondag werd Meijer op Pinkpop aangehouden op verdenking van diefstal. Maandagmiddag rond half zes kwam hij vrij.

Zitzak
"Na het afsluitend optreden van Rammstein besloot ik met vrienden het feest op de camping voort te zetten. Backstage zat ik op een zitzak van een bierbrouwer en ik besloot deze mee te nemen naar de camping. Net buiten het festivalterrein ben ik op mijn actie aangesproken en vervolgens opgepakt. Onder het genot van wat bier leek dit onschuldig", zegt Meijer.

Lees ook: CDA Kerkrade wacht onderzoek af naar verdacht raadslid

Spijt
"Ik heb er oprecht spijt van dat de geweldige sfeer is omgeslagen. En dat wellicht mijn gemeente en mijn partij door de actie in verlegenheid zijn gebracht. Ik bied dan ook mijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan door mijn gedrag", stelt hij.

Het Openbaar Ministerie wil inhoudelijk nog niks kwijt over de zaak omdat de officier van justitie het proces-verbaal nog moet beoordelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Meijer loog over diefstal op Pinkpop
CDA Kerkrade wacht onderzoek af naar verdacht raadslid
Liegend raadslid lijkt van aardbodem verdwenen
CDA in gesprek over toekomst zitzak-raadslid Meijer
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen