Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Bergen doet aangifte tegen journalist om smaad

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 13:28

Chris Smits van lokale nieuwssite Maasduinen Centraal in Bergen moet zich woensdag melden bij de politie, nadat een raadslid aangifte tegen hem heeft gedaan.

Fractievoorzitter Rolf Krijnen van lokale oppositiefractie KERN heeft aangifte gedaan van smaad, na een persoonlijk filmpje van de journalist op Facebook.

Gestopt
In die videocolumn zegt Smits op persoonlijke titel dat 'Krijnen gestopt moet worden', daarmee doelend op de volgens Smits laakbare manier waarop het raadslid politiek bedrijft. Maar bij Krijnen is die opmerking in het verkeerde keelgat geschoten en reden om aangifte te doen.

Omgekocht
​Krijnen is boos op de lokale nieuwssite, omdat die volgens hem te veel op de hand is van het gemeentebestuur. Omdat Maasduinencentraal ook de gemeenteinformatie op haar website zet, suggereert Krijnen bovendien dat de omroep is 'gekocht' door de gemeente. Die suggestie was voor Smits reden om de videocolumn te maken.

'Geen journalist'
​Krijnen bevestigt dat hij aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Volgens hem bedrijft Smits 'geen journalistiek' en verkondigt hij onwaarheden. Krijnen vindt dat Smits zich voor het karretje laat spannen van 'mensen in de Bergense politiek, die aan de kant staan van het college.'

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Kern terug in fractievoorzittersoverleg in Bergen
Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen