Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Bergen doet aangifte tegen journalist om smaad

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 13:28

Chris Smits van lokale nieuwssite Maasduinen Centraal in Bergen moet zich woensdag melden bij de politie, nadat een raadslid aangifte tegen hem heeft gedaan.

Fractievoorzitter Rolf Krijnen van lokale oppositiefractie KERN heeft aangifte gedaan van smaad, na een persoonlijk filmpje van de journalist op Facebook.

Gestopt
In die videocolumn zegt Smits op persoonlijke titel dat 'Krijnen gestopt moet worden', daarmee doelend op de volgens Smits laakbare manier waarop het raadslid politiek bedrijft. Maar bij Krijnen is die opmerking in het verkeerde keelgat geschoten en reden om aangifte te doen.

Omgekocht
​Krijnen is boos op de lokale nieuwssite, omdat die volgens hem te veel op de hand is van het gemeentebestuur. Omdat Maasduinencentraal ook de gemeenteinformatie op haar website zet, suggereert Krijnen bovendien dat de omroep is 'gekocht' door de gemeente. Die suggestie was voor Smits reden om de videocolumn te maken.

'Geen journalist'
​Krijnen bevestigt dat hij aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Volgens hem bedrijft Smits 'geen journalistiek' en verkondigt hij onwaarheden. Krijnen vindt dat Smits zich voor het karretje laat spannen van 'mensen in de Bergense politiek, die aan de kant staan van het college.'

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Kern terug in fractievoorzittersoverleg in Bergen
Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen