Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadslid Bergen doet aangifte tegen journalist om smaad

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 13:28

Chris Smits van lokale nieuwssite Maasduinen Centraal in Bergen moet zich woensdag melden bij de politie, nadat een raadslid aangifte tegen hem heeft gedaan.

Fractievoorzitter Rolf Krijnen van lokale oppositiefractie KERN heeft aangifte gedaan van smaad, na een persoonlijk filmpje van de journalist op Facebook.

Gestopt
In die videocolumn zegt Smits op persoonlijke titel dat 'Krijnen gestopt moet worden', daarmee doelend op de volgens Smits laakbare manier waarop het raadslid politiek bedrijft. Maar bij Krijnen is die opmerking in het verkeerde keelgat geschoten en reden om aangifte te doen.

Omgekocht
​Krijnen is boos op de lokale nieuwssite, omdat die volgens hem te veel op de hand is van het gemeentebestuur. Omdat Maasduinencentraal ook de gemeenteinformatie op haar website zet, suggereert Krijnen bovendien dat de omroep is 'gekocht' door de gemeente. Die suggestie was voor Smits reden om de videocolumn te maken.

'Geen journalist'
​Krijnen bevestigt dat hij aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Volgens hem bedrijft Smits 'geen journalistiek' en verkondigt hij onwaarheden. Krijnen vindt dat Smits zich voor het karretje laat spannen van 'mensen in de Bergense politiek, die aan de kant staan van het college.'

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Kern terug in fractievoorzittersoverleg in Bergen
Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen