Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsleden Stein bedreigd om plan opvang vluchtelingen

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 20:03

Twee raadsleden van Stein zijn ernstig bedreigd in verband met hun initiatief om politiek draagvlak te krijgen voor de opvang van vluchtelingen in hun gemeente.

Beiden hebben daarvan aangifte gedaan bij de politie.

Afschuw
Burgemeester Marion Leurs-Mordang veroordeelt de actie van de nog onbekende bedreigers scherp en zegt dat zij met afschuw daarvan kennis heeft genomen. "Dit raakt het hart van onze democratie", zei ze donderdag bij aanvang van de raadsvergadering, met de toevoeging dat het gemeentebestuur van Stein niet zal wijken voor intimidatie.

Dreigbrieven
Een van de brieven was gericht aan Ie en Thomassen samen en werd onderschreven door AVP (Anti Vluchtelingen Groep). Hen werd een zeer onrustige toekomst voorspeld, mochten in Steinse kernen vluchtelingen worden geplaatst. Het PvdA-raadslid kreeg thuis nog een handgeschreven brief, waarin ze met de dood werd bedreigd.

Beide raadsleden zeggen dat dit hen er niet van weerhoudt zich in te zetten voor mensen in nood.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Raadslid Stein blijft bij standpunt ondanks dreigementen
Raadslid Stein ontvangt opnieuw dreigbrief
Weer dreigbrief naar raadslid Stein om vluchtelingen
Partij Veilig Maastricht wil referendum over vluchtelingen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen