Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsleden in kleinere gemeenten krijgen meer geld

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 14:31

Raadsleden in 17 van de 33 Limburgse gemeenten krijgen een hogere vergoeding.

Het gaat om gemeenten met minder dan 24.000 inwoners.

Stijging
De vergoeding gaat omhoog naar 959 euro per maand. Tot nu toe ging het om bedragen tussen de 251 en 618 euro per maand.

Erkenning
De hogere vergoeding is bedoeld als erkenning voor de inzet van de raadsleden. In kleinere gemeenten krijgen ze voortaan hetzelfde als in gemeenten met 24.000 tot 40.000 inwoners. De minister wil het raadswerk in kleinere gemeenten op die manier aantrekkelijk houden.

'Kwaliteit belonen'
Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken krijgen gemeenten steeds meer taken. "Goede raadsleden zijn om die reden extra belangrijk geworden", aldus de minister.

Overzicht
De kleinere gemeenten in Limburg waar de vergoeding voor raadsleden omhoog gaat, zijn Mook en Middelaar (ruim 7.700 inwoners), Onderbanken, Vaals, Simpelveld, Voerendaal, Schinnen, Bergen, Beesel, Gulpen-Wittem, Nuth, Beek, Valkenburg aan de Geul, Nederweert, Gennep, Meerssen, Roerdalen en Maasgouw (ruim 23.700 inwoners).

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen