Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsleden in kleinere gemeenten krijgen meer geld

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 14:31

Raadsleden in 17 van de 33 Limburgse gemeenten krijgen een hogere vergoeding.

Het gaat om gemeenten met minder dan 24.000 inwoners.

Stijging
De vergoeding gaat omhoog naar 959 euro per maand. Tot nu toe ging het om bedragen tussen de 251 en 618 euro per maand.

Erkenning
De hogere vergoeding is bedoeld als erkenning voor de inzet van de raadsleden. In kleinere gemeenten krijgen ze voortaan hetzelfde als in gemeenten met 24.000 tot 40.000 inwoners. De minister wil het raadswerk in kleinere gemeenten op die manier aantrekkelijk houden.

'Kwaliteit belonen'
Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken krijgen gemeenten steeds meer taken. "Goede raadsleden zijn om die reden extra belangrijk geworden", aldus de minister.

Overzicht
De kleinere gemeenten in Limburg waar de vergoeding voor raadsleden omhoog gaat, zijn Mook en Middelaar (ruim 7.700 inwoners), Onderbanken, Vaals, Simpelveld, Voerendaal, Schinnen, Bergen, Beesel, Gulpen-Wittem, Nuth, Beek, Valkenburg aan de Geul, Nederweert, Gennep, Meerssen, Roerdalen en Maasgouw (ruim 23.700 inwoners).

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen