Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsleden beginnen voor zichzelf: zetels jongerenpartij weg

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 20:06

Jongerenpartij M:OED is niet langer vertegenwoordigd in de Maastrichtse gemeenteraad.

De partij werd tijdens de afgelopen raadsverkiezingen met twee zetels de gemeenteraad in gestemd, maar komt na het opstappen van beide raadsleden niet meer uit in de raad.

Verschil in inzicht
Fractievoorzitter Alexander Lurvink heeft besloten de partij de rug toe te keren en met een eigen partij verder te gaan. Eerder stapte ook raadslid Simona Maassen al uit de partij na een verschil in inzicht met Lurvink.

Ultimatum
Lurvink lag na het vertrek van Maassen in de clinch met het partijbestuur, dat hem een ultimatum stelde. Toen de fractievoorzitter daar geen gehoor aan gaf, werd afgelopen donderdag besloten hem uit de partij te zetten. Daarop besloot Lurvink zijn zetel te behouden en met een eigen partij verder te gaan.

Geen steun
"In het afgelopen jaar heb ik mijn uiterste best gedaan het globale programma, waarop ik gekozen ben, verder uit te werken en te verfijnen. Jammer genoeg kreeg ik hiervoor geen steun van het bestuur en de fractie", geeft Lurvink in een verklaring aan. "In hoge mate betreur ik deze gang van zaken, maar ik zal niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid en zal mijn kiezers blijven bedienen met een agenda, die in het verlengde ligt van de idealen waarvoor M:OED oorspronkelijk is opgericht."

Niet uit de verf gekomen
"Na de succesvolle en energieke start in 2018 is het M:OED echter niet gelukt om de discussie over de toekomst van Maastricht in zowel de raad als daarbuiten goed vorm te geven", laat het partijbestuur op Facebook weten. "Eén van de oorzaken hiervan is dat Alexander Lurvink als fractievoorzitter van M:OED niet uit de verf bleek te komen." De partij vroeg Lurvink uit de raad te stappen en bood hem een andere functie aan, maar dat aanbod werd geweigerd. "Alexander heeft besloten zijn raadszetel niet ter beschikking te stellen en door te gaan in de raad. Als reactie daarop heeft de partij het vertrouwen in hem opgezegd en zijn lidmaatschap beëindigd."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen