Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadsleden beginnen voor zichzelf: zetels jongerenpartij weg

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 20:06

Jongerenpartij M:OED is niet langer vertegenwoordigd in de Maastrichtse gemeenteraad.

De partij werd tijdens de afgelopen raadsverkiezingen met twee zetels de gemeenteraad in gestemd, maar komt na het opstappen van beide raadsleden niet meer uit in de raad.

Verschil in inzicht
Fractievoorzitter Alexander Lurvink heeft besloten de partij de rug toe te keren en met een eigen partij verder te gaan. Eerder stapte ook raadslid Simona Maassen al uit de partij na een verschil in inzicht met Lurvink.

Ultimatum
Lurvink lag na het vertrek van Maassen in de clinch met het partijbestuur, dat hem een ultimatum stelde. Toen de fractievoorzitter daar geen gehoor aan gaf, werd afgelopen donderdag besloten hem uit de partij te zetten. Daarop besloot Lurvink zijn zetel te behouden en met een eigen partij verder te gaan.

Geen steun
"In het afgelopen jaar heb ik mijn uiterste best gedaan het globale programma, waarop ik gekozen ben, verder uit te werken en te verfijnen. Jammer genoeg kreeg ik hiervoor geen steun van het bestuur en de fractie", geeft Lurvink in een verklaring aan. "In hoge mate betreur ik deze gang van zaken, maar ik zal niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid en zal mijn kiezers blijven bedienen met een agenda, die in het verlengde ligt van de idealen waarvoor M:OED oorspronkelijk is opgericht."

Niet uit de verf gekomen
"Na de succesvolle en energieke start in 2018 is het M:OED echter niet gelukt om de discussie over de toekomst van Maastricht in zowel de raad als daarbuiten goed vorm te geven", laat het partijbestuur op Facebook weten. "Eén van de oorzaken hiervan is dat Alexander Lurvink als fractievoorzitter van M:OED niet uit de verf bleek te komen." De partij vroeg Lurvink uit de raad te stappen en bood hem een andere functie aan, maar dat aanbod werd geweigerd. "Alexander heeft besloten zijn raadszetel niet ter beschikking te stellen en door te gaan in de raad. Als reactie daarop heeft de partij het vertrouwen in hem opgezegd en zijn lidmaatschap beëindigd."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen