Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad: zorgvuldigheid voorop bij onderzoek woning Penn

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 19:16

De gemeenteraad van Maastricht verkiest naar eigen zeggen 'zorgvuldigheid boven snelheid' bij het onderzoek naar de aankoop van een woning door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Dat zegt de raad van de provinciehoofdstad in een persbericht. Kernvraag van het onderzoek is of de burgemeester de privé-aankoop van de woning had moeten melden aan de gemeenteraad.

Lees ook: Vraagtekens bij aankoop woning burgemeester Maastricht

Bureau
De gemeenteraad heeft het bureau Necker van Naem gestrikt om het onderzoek uit te voeren, zo blijkt donderdag. Het is nog onduidelijk wanneer het rapport klaar is. De gemeenteraad, die dus hamert op zorgvuldigheid, hoopt echter dat zo spoedig mogelijk een rapport op tafel ligt.

Spionage-affaire
De burgemeester kocht in 2018 een huis van Wim Lousberg. Hij is directeur van een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dat de aanleiding was voor de Maastrichtse spionage-affaire. Bij die affaire werden mails van 41 ambtenaren stiekem onderzocht om het lek te achterhalen van notulen van een overleg van de drie gemeenten over het Shared Services Center.

Lees ook: Burgemeester Penn: 'Had aankoop huis moeten melden'

Erkend
De koop van de woning vond plaats voordat die affaire speelde, zo liet Penn-te Strake weten. Ze erkende dat ze de gemeenteraad destijds had moeten informeren over de aankoop. De burgemeester vroeg zelf de gemeenteraad extern te laten onderzoeken of haar conclusie terecht is en welke lessen er uit kunnen worden getrokken voor de toekomst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen