Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad wil uitleg Hoes over publicatie privéberichten

Geplaatst opwoensdag 3 december 2014 - 16:23

De Maastrichtse gemeenteraad wil opheldering van burgemeester Onno Hoes over publicaties van privé-berichten.

Een 20-jarige man publiceerde gedeeltes uit gesprekken die hij naar eigen zeggen met Hoes had via berichtenservice Whatsapp. In die berichten zijn onder meer fragmenten te zien uit de agenda van de burgemeester en een foto van zijn werkkamer (zie foto).

Op straat
Onno Hoes kwam vorig jaar fors in de problemen, nadat een affaire met een jonge man op straat kwam te liggen. De gemeenteraad oordeelde dat zijn optreden ‘een burgemeester onwaardig’ was, maar gaf hem een tweede kans.

Wel moest Hoes in het vervolg op zijn tellen passen. 'Mochten er in de toekomst nog feiten naar boven komen die aantoonbare schade opleveren voor het ambt van de burgemeester, dan heeft dat consequenties', aldus een aantal partijen in de raad destijds.

CDA
Het CDA wil Hoes woensdagavond tijdens een commissievergadering vragen of het waar is dat hij een deel van zijn werkagenda aan de man in kwestie heeft gestuurd. 'Wij houden hier niet van', zegt fractievoorzitter Vivianne Heijnen.

De PvdA en de Seniorenpartij willen weten of de informatie die de man heeft gepubliceerd waar is. 'We stellen hem daar vragen over tijdens de commissie Algemene Zaken', aldus fractievoorzitter Frans Bastiaans van de Partij van de Arbeid.

Fractievoorzitter John Gunther van de SP zegt: 'We doen nog geen uitspraak over deze zaak, maar willen eerst van Hoes weten of het echt is'.

Robbie Hasselt
De man die zich Robbie Hasselt noemt, laat op zijn internetsite zien dat hij heeft afgesproken met Hoes. Een van de twee ontmoetingen zou hebben plaats gevonden in een restaurant en vervolgens in een café in Maastricht. Daarna publiceerde de jongen het verhaal aangevuld met allerlei afdrukken van persoonlijke berichten van Hoes.

Delen van de agenda van Onno Hoes, zoals 'Robbie' die op internet publiceerde.

Woensdagavond is er een commissievergadering waar over de kwestie wordt gesproken.

Privé-aangelegenheid
Burgemeester Hoes heeft nog niet gereageerd op het verhaal. Zijn woordvoerder laat weten dat het een privé-aangelegenheid is.

Meer over deze kwestie woensdagavond in het L1NWS op L1 Televisie.

De Maastrichtse politiek wil uitleg van burgemeester Hoes over privé-publicaties.
Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onno Hoes en Albert Verlinde gaan scheiden
Verlinde: 'Geknokt, maar niet gewonnen'
Vergaderschema gemeenteraad Maastricht op de schop
Andere prioriteiten voor handhavers Maastricht
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen