Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad voor de Kinderbescherming terug naar Roermond

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 14:03

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) gaat weer kantoor houden in Roermond.

Jaren geleden vertrok de RvdK uit de stad, maar nu blijkt dat delen van het werkgebied moeilijk te bedienen zijn vanuit hun locaties in Eindhoven en Maastricht.

Werkplek
Het is de bedoeling dat de raad zich halverwege januari weer in de bisschopsstad gaat vestigen. Dat gebeurt eerst tijdelijk in het stadhuis van Roermond. Er wordt nog bekeken of de medewerkers een definitieve werkplek kunnen krijgen in een deel van het gebouw van Rechtbank Limburg in Roermond.

Centrale ligging
Burgemeester Donders is blij dat de rijksdienst terugkeert naar haar stad. "Vanaf 2005 zijn diverse rijksdiensten uit Roermond vertrokken. Naar schatting zijn daardoor rond de duizend arbeidsplaatsen verdwenen." Volgens haar is Roermond door de centrale ligging een ideale vestigingsplaats voor rijksdiensten met een regionaal verzorgingsgebied. "De terugkeer van de Raad voor de Kinderbescherming naar Roermond is hier een goed voorbeeld van."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen