Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad voor Cultuur positief over carnavalskanaal L1

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:53

Een online radiokanaal dat het hele jaar door Limburgstalige carnavalsmuziek draait is weer een stap dichterbij. De Raad voor Cultuur heeft een positief advies gegeven aan mediaminister Arie Slob over het onlinekanaal L11Alaaf.

De aanvraag voor dat kanaal is ingediend door L1.

Toestemming
De minister moet wel nog toestemming geven voor het kanaal. Behalve de Raad voor Cultuur moet ook het Commissariaat voor de Media zich over de aanvraag uitspreken. Het advies van de beide partijen is niet bindend.

Belangrijke subcultuur
L1 wil met het nieuwe kanaal een extra podium geven aan 'een van de belangrijkste (sub)culturen in Limburg', namelijk de vastelaovend. Volgens de regionale omroep past L11Alaaf daarom bij haar media-opdracht. De Raad voor Cultuur gaat daarin mee.

Doorlopend Limburgstalige carnavalsmuziek
Op het kanaal zal het hele jaar door uitsluitend Limburgstalige carnavalsmuziek te horen zijn. L1-hoofdredacteur Leo Hauben: “We hebben een unieke verzameling vastelaovesmuziek. Op cd maar ook een heleboel eigen opnames. Via het nieuwe kanaal maken we dat toegankelijk voor een groter publiek. Het past bij onze rol als Limburgse cultuurdrager.”

Het is de bedoeling dat het carnavalskanaal vanaf begin volgend jaar te beluisteren is.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen