Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van State wijst bezwaren windmolens Egchel van de hand

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 7:25

Windpark Egchelse Heide kan er definitief komen nu de Raad van State bewaren van omwonenden heeft afgewezen.

Dat schrijft Omroep Peel en Maas. Vier bezwaarmakers gingen in hoger beroep bij de Raad van State, nadat de rechtbank hun bezwaar eerder afwees.

Geluidsoverlast
De omwonenden zien de vijf windmolens niet zitten, omdat ze bang zijn voor geluidsoverlast door de windmolens. Ook zitten ze niet te wachten op de schaduwen die de 140 meter hoge windturbines werpen. En ze vrezen voor dubbele last, omdat het park in Egchel in de buurt van het bestaand windmolenpark in Neer komt.

Lees ook: Rechtbank geeft groen licht voor windmolenpark Egchel

Financiering
Nu de hoogste bestuursrechter heeft bepaald dat het windpark in Egchel er mag komen, kan de financiering deze zomer worden rondgemaakt. De wegen, kraanplaatsen en funderingen moeten dit jaar nog gerealiseerd worden.

Begin volgend jaar moeten de vijf turbines opgebouwd zijn waarna in het tweede kwartaal van 2021 de stroomproductie in gang kan worden gezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen