Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van Commissarissen van L1 stapt per direct op

Geplaatst opdonderdag 1 maart 2018 - 19:53

De tweekoppige Raad van Commissarissen van regionale omroep L1 is per direct opgestapt. Het nieuws volgt op het afketsen van de bestuurlijke fusie tussen de Limburgse omroep en Omroep Brabant.

Donderdag viel die fusie definitief in het water. Nog diezelfde dag kondigen commissarissen Jan Simons en Harro Coumans hun vertrek aan bij de L1 BV's.

Lees ook: Fusie L1 en Omroep Brabant van de baan

Niet verantwoord
Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging van L1 en aandeelhouder van de BV's, vindt het niet verantwoord om het beheer van de zendmachtiging uit handen te geven. Daarmee zou het behoud van de regionale identiteit van L1 in het geding kunnen komen, zo heeft SOL duidelijk gemaakt aan de Raad van Commissarissen en directie van L1. Ook het feit dat het Commissariaat voor de Media niet onverdeeld enthousiast was over een fusie, speelde volgens SOL mee.

Snel duidelijkheid
SOL-voorzitter Joep Hahn riep in de verklaring op om de medewerkers van L1 snel duidelijkheid te verschaffen. "Zodat zij weten waar ze aan toe zijn. SOL wil alle energie steken in de toekomst van L1, zonder fusieperikelen." Het opstappen van de raad van commissarissen moet, zo stellen ze zelf, niet worden gezien als een reactie. "Wij hechten eraan te vermelden dat we tot onze conclusie waren gekomen, voordat we kennisnamen van het persbericht waarin SOL meldt dat de fusie niet doorgaat."

Verschillende visies
De visies liepen dusdanig uiteen, dat de twee commissarissen geen andere mogelijkheid meer zagen dan opstappen. Zo had de Raad van Commissarissen voorgesteld een buitenstaander met kennis van zaken, Walter Etty, naar de situatie te laten kijken. Een voorstel dat, zo stellen de commissarissen, door SOL is afgewezen. Daarop zag de Raad van Commissarissen geen toekomst meer. "Een nieuw te vormen RvC kan helpen de toekomst vorm te geven."

Bestuurlijk inzicht
Gevraagd naar een reactie op het opstappen van het commissaris-duo, zegt Hahn dat hij zich herkent in een deel van het verhaal. "Er was een verschil van mening. Naar ons idee moest dat worden opgelost met 'Brabant'. We wilden met de Raad van Toezicht van Omroep Brabant spreken, maar daar werden we afgepoeierd. Dan houdt het op", stelt Hahn. Het vertrek van Simons en Coumans kan kansen bieden, denkt hij. "Nieuw bloed, nieuwe ideeën. Misschien krijg je nu mensen die de kar wel willen trekken."

L1-directeur Rob Stevens zegt teleurgesteld te zijn over de gang van zaken. "Teleurgesteld dat dit zo loopt en teleurgesteld dat een bestuurlijke fusie nu niet rond komt. Meer kan ik er niet over kwijt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen