Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van Commissarissen L1 legt functie neer

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 11:49

De drie zittende leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 leggen per 1 augustus hun functie neer.

Het gaat om voorzitter Hans Coppus, Mirjam Depondt en Raoul Willms. Barbara van Hussen blijft namens de Ondernemingskamer aan als commissaris.

Frisse start
Het drietal heeft aangegeven deze stap te zetten vanuit het besef dat het belang van L1 voorop staat. De organisatie heeft volgens hen een frisse start nodig. Door hun functie neer te leggen hopen ze dat er ruimte ontstaat voor het constructief bouwen aan de toekomst van de organisatie.

Vertrouwensbreuk
Een vertrouwensbreuk tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en bestuurder Peter Elbers en de RvC anderzijds leidde afgelopen voorjaar tot een zaak bij de Ondernemingskamer. Die besloot tot het instellen van een onderzoek naar de interne problemen bij L1. Job van der Have werd op dat moment als tweede bestuurder benoemd en de RvC werd uitgebreid met Barbara van Hussen, als vierde commissaris met een beslissende stem.

De RvC zette Peter Elbers vorige maand op non-actief als directeur. Twee weken geleden werd bekend dat hij definitief bij L1 vertrekt.

Lees ook: Bestuurder L1 vertrekt definitief

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen