Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad Roermond over rellen: 'Grootst mogelijke afkeuring'

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 6:08

De gemeenteraad van Roermond en het college van burgemeester en wethouders hebben zich in een gezamenlijke verklaring fel uitgesproken tegen het geweld en vernielingen afgelopen zondag in de wijk Donderberg.

Ze ondersteunen ook ‘van harte’ de oproep van de politie om filmpjes te delen zodat de schuldigen kunnen worden opgepakt.

Veel geld
In de verklaring ‘tegen geweld en vóór Roermond’ wordt de ‘grootst mogelijke afkeuring’ uitgesproken over wat er heeft plaatsgevonden. Zondagavond gingen tientallen demonstranten de straat op in de Roermondse wijk Donderberg. De hoofdingang van het gelijknamige winkelcentrum werd volledig vernield; relschoppers beukten de ruiten in met winkelwagentjes.

Lees ook: Burgemeester Roermond: 'Desnoods leger inzetten'

Volgens de negen partijen in de Roermondse gemeenteraad en het college van B en W kost het geweld en vandalisme de maatschappij heel veel geld, dat veel beter op een andere wijze besteed kan worden.

Schade
'Datzelfde kan gezegd worden van de schade die is aangericht aan eigendommen van ondernemers en medewerkers van de winkels en andere bedrijven die met het geweld zijn geconfronteerd', aldus de verklaring. 'Wij willen deze mensen graag heel veel sterkte wensen.'

Extra belast
Verder wordt er 'veel respect en waardering' uitgesproken voor het optreden van de politie en andere hulpverleners. 'Het is onvoorstelbaar dat in deze tijd van Corona, waarbij toch al een groot beroep op de hulpverleners wordt gedaan, deze mensen onnodig extra worden belast', zo staat er. De verklaring eindigt met een oproep aan 'iedereen' om tegenstellingen te voorkomen en samen te werken aan onze veiligheid en gezondheid.

De gezamenlijke verklaring van gemeenteraad en bestuur kwam er na overleg maandagavond over het geweld van zondag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen