Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad Maastricht zegt ja tegen Student Hotel

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 7:01

De gemeenteraad van Maastricht heeft dinsdagavond in meerderheid 'ja' gezegd tegen de vestiging van The Student Hotel (TSH) in het Eiffelgebouw. Critici CDA en MV haalden bakzeil.

De discussie spitste zich vooral toe op kritiek van de zittende hoteliers, verzameld in de Samenwerkende Hotels (Sahot). Zij claimden dinsdag opnieuw dat er sprake is van oneerlijke concurrentie en dat het stadsbestuur zich niet aan de Hotelnota houdt, die enkel ruimte biedt aan unieke en vernieuwende initiatieven.

Kritiek
Voorzitter Antoine Scheerens deed een ultieme poging de raad te overtuigen van zijn kritische argumenten. Een raadsmeerderheid wuifde die kritiek echter weg.

Richard Schoffeleers (D66): "Ik heb nog geen argument gehoord waaruit blijkt dat The Student Hotel niet vernieuwend is en dus niet in de Hotelnota zou passen. Ik denk ook dat de zittende hoteliers in Maastricht voldoende kwaliteit en veerkracht hebben om hiermee om te gaan."

TSH bouwt 378 kamers in de Eiffel, waarvan er jaarlijks gemiddeld maximaal 98 als hotelkamer in de markt mogen worden gezet.

Lees ook: 98 kamers toegestaan in The Student Hotel Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dinsdagavond besluit over komst Student Hotel Maastricht
'Te veel hotelkamers in Maastricht'
98 kamers toegestaan in The Student Hotel Maastricht
Felle kritiek PvdA op hotelplan Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen