Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad Maastricht wil meer opvang voor vluchtelingen

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 21:54

Het stadsbestuur van Maastricht moet op zoek naar extra locaties om vluchtelingen op te vangen.

Dat stelt een meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad, die een PvdA- motie volgt.

Burgemeester
De sociaaldemocraten willen bij de raadsvergadering van volgende week dinsdag samen met het college spijkers met koppen slaan, zegt fractievoorzitter Frans Bastiaens: "We moeten nog in gesprek met de burgemeester die dit thema in haar portefeuille heeft, maar we hopen dat ook zij wil meewerken aan een oplossing voor de grote vluchtelingenstroom die nu overal op gang komt." De PvdA-fractievoorzitter doelt op de migrantenstroom vanuit vooral Syrië richting Europa.

Extra locaties
Bastiaens begrijpt dat Maastricht dat probleem niet alleen kan oplossen. De exacte tekst van de motie is nog niet bekend, aangezien er pas volgende week over gestemd wordt. Zeker is dat de PvdA het stadsbestuur vraagt naar extra locaties te zoeken die voor weinig geld in te richten zijn als asielzoekerscentrum. Daarover zou het stadsbestuur dan in overleg moeten treden met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De motie lijkt te kunnen rekenen op steun van het grootste deel van de gemeenteraad. Zeker is wel dat LPM en PVM tegen zullen stemmen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Partij Veilig Maastricht wil referendum over vluchtelingen
Woning Sociale Woning Huis
Gulpen-Wittem maakt geen huizen vrij voor asielzoekers
Woede bij Maastrichtenaren over komst asielzoekers
Dijkhoff: extra opvang Maastricht noodzakelijk
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen