Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Schoens: 'vijf wedstrijden in vijf weekends'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 22:51

Quinty Schoens uit Stein stapt donderdag in het vliegtuig naar Hongarije. Daar neemt zij komend weekend in Tiszaujvaros deel aan de ITU Triathlon World Cup.

Het is voor de 20-jarige triatlete de vierde achtereenvolgende wedstrijd in evenzovele weekends. Na de wedstrijd om de wereldbeker gaat Schoens naar Edmonton om met het Nederlandse relayteam aan een supersprinttriatlon deel te nemen. Zij neemt in Canada de plaats in van Rachel Klamer die op hoogtestage is.

Bezeten
Quinty Schoens is bezeten van haar sport, waarvoor zij wekelijks zo’n 20 tot 25 uur traint. Daarnaast werkt zij nog een aantal uren in haar eigen schoonheidssalon. "Maar mijn prioriteit ligt bij de sport en daarom heb ik wat afspraken met klanten moeten afzeggen", vertelt de triatlete, die afgelopen weekend de triatlon van Stein won.

Wereldbeker
Schoens legt zich toe op de sprinttriatlon, waarin de triatlete 750 meter moet zwemmen, 20 kilometer moet fietsen en 5 kilometer moet rennen. In Hongarije komt zij twee keer in actie, want zaterdag moet zij in een serie met een dertigtal triatletes bij de eerste 15 eindigen om zondag om de wereldbeker te strijden.

Alle remmen los
"Het gaat er in de wedstrijd van zaterdag vooral om om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en je na afloop goed te verzorgen. En dan zondag alle remmen los", aldus de traitlete tegen L1. Zij hoopt dan bij de eerste vijftien te eindigen, maar is met een plek bij de twintig sterksten ook tevreden.

Olympische Spelen
Een week na de wedstrijd in Hongarije komt Schoens in Edmonton in actie met het Nederlandse relayteam, dat zich voorbereidt op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De Limburgse triatlete weet dat zij als invalster voor Klamer geen kans maakt om in Japan voor Nederland uit te komen. "Ik hoop daar wel mijn visitekaartje af te geven en in 2024 voor mijn land uit te mogen komen. Mijn tijd komt nog."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen