Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Quinty Schoens: 'vijf wedstrijden in vijf weekends'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 22:51

Quinty Schoens uit Stein stapt donderdag in het vliegtuig naar Hongarije. Daar neemt zij komend weekend in Tiszaujvaros deel aan de ITU Triathlon World Cup.

Het is voor de 20-jarige triatlete de vierde achtereenvolgende wedstrijd in evenzovele weekends. Na de wedstrijd om de wereldbeker gaat Schoens naar Edmonton om met het Nederlandse relayteam aan een supersprinttriatlon deel te nemen. Zij neemt in Canada de plaats in van Rachel Klamer die op hoogtestage is.

Bezeten
Quinty Schoens is bezeten van haar sport, waarvoor zij wekelijks zo’n 20 tot 25 uur traint. Daarnaast werkt zij nog een aantal uren in haar eigen schoonheidssalon. "Maar mijn prioriteit ligt bij de sport en daarom heb ik wat afspraken met klanten moeten afzeggen", vertelt de triatlete, die afgelopen weekend de triatlon van Stein won.

Wereldbeker
Schoens legt zich toe op de sprinttriatlon, waarin de triatlete 750 meter moet zwemmen, 20 kilometer moet fietsen en 5 kilometer moet rennen. In Hongarije komt zij twee keer in actie, want zaterdag moet zij in een serie met een dertigtal triatletes bij de eerste 15 eindigen om zondag om de wereldbeker te strijden.

Alle remmen los
"Het gaat er in de wedstrijd van zaterdag vooral om om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en je na afloop goed te verzorgen. En dan zondag alle remmen los", aldus de traitlete tegen L1. Zij hoopt dan bij de eerste vijftien te eindigen, maar is met een plek bij de twintig sterksten ook tevreden.

Olympische Spelen
Een week na de wedstrijd in Hongarije komt Schoens in Edmonton in actie met het Nederlandse relayteam, dat zich voorbereidt op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De Limburgse triatlete weet dat zij als invalster voor Klamer geen kans maakt om in Japan voor Nederland uit te komen. "Ik hoop daar wel mijn visitekaartje af te geven en in 2024 voor mijn land uit te mogen komen. Mijn tijd komt nog."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen