Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Schoens: 'vijf wedstrijden in vijf weekends'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 22:51

Quinty Schoens uit Stein stapt donderdag in het vliegtuig naar Hongarije. Daar neemt zij komend weekend in Tiszaujvaros deel aan de ITU Triathlon World Cup.

Het is voor de 20-jarige triatlete de vierde achtereenvolgende wedstrijd in evenzovele weekends. Na de wedstrijd om de wereldbeker gaat Schoens naar Edmonton om met het Nederlandse relayteam aan een supersprinttriatlon deel te nemen. Zij neemt in Canada de plaats in van Rachel Klamer die op hoogtestage is.

Bezeten
Quinty Schoens is bezeten van haar sport, waarvoor zij wekelijks zo’n 20 tot 25 uur traint. Daarnaast werkt zij nog een aantal uren in haar eigen schoonheidssalon. "Maar mijn prioriteit ligt bij de sport en daarom heb ik wat afspraken met klanten moeten afzeggen", vertelt de triatlete, die afgelopen weekend de triatlon van Stein won.

Wereldbeker
Schoens legt zich toe op de sprinttriatlon, waarin de triatlete 750 meter moet zwemmen, 20 kilometer moet fietsen en 5 kilometer moet rennen. In Hongarije komt zij twee keer in actie, want zaterdag moet zij in een serie met een dertigtal triatletes bij de eerste 15 eindigen om zondag om de wereldbeker te strijden.

Alle remmen los
"Het gaat er in de wedstrijd van zaterdag vooral om om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en je na afloop goed te verzorgen. En dan zondag alle remmen los", aldus de traitlete tegen L1. Zij hoopt dan bij de eerste vijftien te eindigen, maar is met een plek bij de twintig sterksten ook tevreden.

Olympische Spelen
Een week na de wedstrijd in Hongarije komt Schoens in Edmonton in actie met het Nederlandse relayteam, dat zich voorbereidt op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De Limburgse triatlete weet dat zij als invalster voor Klamer geen kans maakt om in Japan voor Nederland uit te komen. "Ik hoop daar wel mijn visitekaartje af te geven en in 2024 voor mijn land uit te mogen komen. Mijn tijd komt nog."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen