Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Schoens: 'vijf wedstrijden in vijf weekends'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 22:51

Quinty Schoens uit Stein stapt donderdag in het vliegtuig naar Hongarije. Daar neemt zij komend weekend in Tiszaujvaros deel aan de ITU Triathlon World Cup.

Het is voor de 20-jarige triatlete de vierde achtereenvolgende wedstrijd in evenzovele weekends. Na de wedstrijd om de wereldbeker gaat Schoens naar Edmonton om met het Nederlandse relayteam aan een supersprinttriatlon deel te nemen. Zij neemt in Canada de plaats in van Rachel Klamer die op hoogtestage is.

Bezeten
Quinty Schoens is bezeten van haar sport, waarvoor zij wekelijks zo’n 20 tot 25 uur traint. Daarnaast werkt zij nog een aantal uren in haar eigen schoonheidssalon. "Maar mijn prioriteit ligt bij de sport en daarom heb ik wat afspraken met klanten moeten afzeggen", vertelt de triatlete, die afgelopen weekend de triatlon van Stein won.

Wereldbeker
Schoens legt zich toe op de sprinttriatlon, waarin de triatlete 750 meter moet zwemmen, 20 kilometer moet fietsen en 5 kilometer moet rennen. In Hongarije komt zij twee keer in actie, want zaterdag moet zij in een serie met een dertigtal triatletes bij de eerste 15 eindigen om zondag om de wereldbeker te strijden.

Alle remmen los
"Het gaat er in de wedstrijd van zaterdag vooral om om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en je na afloop goed te verzorgen. En dan zondag alle remmen los", aldus de traitlete tegen L1. Zij hoopt dan bij de eerste vijftien te eindigen, maar is met een plek bij de twintig sterksten ook tevreden.

Olympische Spelen
Een week na de wedstrijd in Hongarije komt Schoens in Edmonton in actie met het Nederlandse relayteam, dat zich voorbereidt op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De Limburgse triatlete weet dat zij als invalster voor Klamer geen kans maakt om in Japan voor Nederland uit te komen. "Ik hoop daar wel mijn visitekaartje af te geven en in 2024 voor mijn land uit te mogen komen. Mijn tijd komt nog."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen