Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Schoens vierde in sprint triatlon Funchal

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 15:07

Quinty Schoens is bij de ETU sprint triatlon in het Portugese Funchal als vierde geëindigd.

De triatlete uit Stein kwam na 750 meter zwemmen bij de eersten uit het water en lag na 20 kilometer fietsen op de vierde plaats op enkele seconden van het leidende trio.

Die positie wist zij in de afsluitende vijf kilometer hardlopen vast te houden. De Duitse triatlete Lisa Tertsch was verreweg de snelste loopster en won de wedstrijd met bijna een minuut voorsprong op haar naaste concurrenten.

Marco van der Stel uit Sittard moest bij de mannen genoegen nemen met een 21e plaats, Youri Keulen uit Spaubeek kwam als 35e over de finish. Van der Stel had na het afwerken van de drie onderdelen van de sprint triatlon een minuut en veertig seconden achterstand op Rostislav Pevtsov uit Azerbeidzjan en de Brit Samuel Dickinson. Het tweetal had precies 52 minuten nodig voor het zwemmen, fietsen en hardlopen. Youri Keulen noteerde een totaaltijd van 54 minuten en 24 seconden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen