Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Schoens vierde in sprint triatlon Funchal

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 15:07

Quinty Schoens is bij de ETU sprint triatlon in het Portugese Funchal als vierde geëindigd.

De triatlete uit Stein kwam na 750 meter zwemmen bij de eersten uit het water en lag na 20 kilometer fietsen op de vierde plaats op enkele seconden van het leidende trio.

Die positie wist zij in de afsluitende vijf kilometer hardlopen vast te houden. De Duitse triatlete Lisa Tertsch was verreweg de snelste loopster en won de wedstrijd met bijna een minuut voorsprong op haar naaste concurrenten.

Marco van der Stel uit Sittard moest bij de mannen genoegen nemen met een 21e plaats, Youri Keulen uit Spaubeek kwam als 35e over de finish. Van der Stel had na het afwerken van de drie onderdelen van de sprint triatlon een minuut en veertig seconden achterstand op Rostislav Pevtsov uit Azerbeidzjan en de Brit Samuel Dickinson. Het tweetal had precies 52 minuten nodig voor het zwemmen, fietsen en hardlopen. Youri Keulen noteerde een totaaltijd van 54 minuten en 24 seconden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen