Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Roeffen: bescheiden kampioene met ambitie

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 22:46

Quinty Roeffen is sinds zondag Nederlands indoorkampioen handboogschieten bij de senioren.

De 14-jarige VMBO-leerlinge van het Dendron College versloeg Laura van der Winkel, die de gedoodverfde favoriet voor de titel was, in de finale in Den Bosch.

Nationale titel
Een dag eerder ging de recurveschutter van handboogsportvereniging Schutroe ook al met de nationale titel bij de cadetten tot 16 jaar aan de haal.

Activiteitenprogramma
Roeffen maakte vijf jaar geleden op vakantie in Turkije kennis met deze sport. “Handboogschieten was onderdeel van het activiteitenprogramma in ons hotel. Ik heb dat geprobeerd, vond het heel erg leuk en heb me bij thuiskomst in Horst bij Schutroe aangemeld”, vertelt het handboogtalent tegen L1.

Niet verbaasd
De deelnemers aan het NK voor senioren reageerden niet verbaasd dat de Roeffen zich in de strijd mengde voor de nationale recurvetitel. “Zij hadden niet zoiets van ‘die is veel jonger, die kunnen we wel aan’. De meesten had ik al eerder gezien en die wisten wel hoe ik het deed.”

Aan conditie schaven
De jonge Nederlands kampioene heeft heel wat over voor haar sport. Drie keer per week traint ze met de boog, op maandag gaat zij boksen en op woensdag doet zij op het RTC in Weert allerlei oefeningen om aan haar conditie te schaven. In het weekend schiet zij haar wedstrijden.

Bescheiden, maar ambitieus
De mensen om haar heen vinden het knap wat ze op zo’n jonge leeftijd al gepresteerd heeft. Haar beste vriendinnen, haar klas en sommige leraren weten dat ze Nederlands kampioen geworden is. Toch vertelt ze daar op school niet veel over. Ze blijft bescheiden, maar heeft wel de nodige ambities. Over twee jaar zijn de Jeugd Olympische Spelen, maar haar grote doel is om over acht jaar als recurveschutter aan de Olympische Spelen deel te kunnen nemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen