Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Roeffen: bescheiden kampioene met ambitie

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 22:46

Quinty Roeffen is sinds zondag Nederlands indoorkampioen handboogschieten bij de senioren.

De 14-jarige VMBO-leerlinge van het Dendron College versloeg Laura van der Winkel, die de gedoodverfde favoriet voor de titel was, in de finale in Den Bosch.

Nationale titel
Een dag eerder ging de recurveschutter van handboogsportvereniging Schutroe ook al met de nationale titel bij de cadetten tot 16 jaar aan de haal.

Activiteitenprogramma
Roeffen maakte vijf jaar geleden op vakantie in Turkije kennis met deze sport. “Handboogschieten was onderdeel van het activiteitenprogramma in ons hotel. Ik heb dat geprobeerd, vond het heel erg leuk en heb me bij thuiskomst in Horst bij Schutroe aangemeld”, vertelt het handboogtalent tegen L1.

Niet verbaasd
De deelnemers aan het NK voor senioren reageerden niet verbaasd dat de Roeffen zich in de strijd mengde voor de nationale recurvetitel. “Zij hadden niet zoiets van ‘die is veel jonger, die kunnen we wel aan’. De meesten had ik al eerder gezien en die wisten wel hoe ik het deed.”

Aan conditie schaven
De jonge Nederlands kampioene heeft heel wat over voor haar sport. Drie keer per week traint ze met de boog, op maandag gaat zij boksen en op woensdag doet zij op het RTC in Weert allerlei oefeningen om aan haar conditie te schaven. In het weekend schiet zij haar wedstrijden.

Bescheiden, maar ambitieus
De mensen om haar heen vinden het knap wat ze op zo’n jonge leeftijd al gepresteerd heeft. Haar beste vriendinnen, haar klas en sommige leraren weten dat ze Nederlands kampioen geworden is. Toch vertelt ze daar op school niet veel over. Ze blijft bescheiden, maar heeft wel de nodige ambities. Over twee jaar zijn de Jeugd Olympische Spelen, maar haar grote doel is om over acht jaar als recurveschutter aan de Olympische Spelen deel te kunnen nemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen