Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinty Roeffen: bescheiden kampioene met ambitie

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 22:46

Quinty Roeffen is sinds zondag Nederlands indoorkampioen handboogschieten bij de senioren.

De 14-jarige VMBO-leerlinge van het Dendron College versloeg Laura van der Winkel, die de gedoodverfde favoriet voor de titel was, in de finale in Den Bosch.

Nationale titel
Een dag eerder ging de recurveschutter van handboogsportvereniging Schutroe ook al met de nationale titel bij de cadetten tot 16 jaar aan de haal.

Activiteitenprogramma
Roeffen maakte vijf jaar geleden op vakantie in Turkije kennis met deze sport. “Handboogschieten was onderdeel van het activiteitenprogramma in ons hotel. Ik heb dat geprobeerd, vond het heel erg leuk en heb me bij thuiskomst in Horst bij Schutroe aangemeld”, vertelt het handboogtalent tegen L1.

Niet verbaasd
De deelnemers aan het NK voor senioren reageerden niet verbaasd dat de Roeffen zich in de strijd mengde voor de nationale recurvetitel. “Zij hadden niet zoiets van ‘die is veel jonger, die kunnen we wel aan’. De meesten had ik al eerder gezien en die wisten wel hoe ik het deed.”

Aan conditie schaven
De jonge Nederlands kampioene heeft heel wat over voor haar sport. Drie keer per week traint ze met de boog, op maandag gaat zij boksen en op woensdag doet zij op het RTC in Weert allerlei oefeningen om aan haar conditie te schaven. In het weekend schiet zij haar wedstrijden.

Bescheiden, maar ambitieus
De mensen om haar heen vinden het knap wat ze op zo’n jonge leeftijd al gepresteerd heeft. Haar beste vriendinnen, haar klas en sommige leraren weten dat ze Nederlands kampioen geworden is. Toch vertelt ze daar op school niet veel over. Ze blijft bescheiden, maar heeft wel de nodige ambities. Over twee jaar zijn de Jeugd Olympische Spelen, maar haar grote doel is om over acht jaar als recurveschutter aan de Olympische Spelen deel te kunnen nemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen