Overslaan en naar de inhoud gaan

Quilts voor getroffenen watersnood: 'Meer dan een deken'

Geplaatst opvrijdag 1 april 2022 - 22:23

Tientallen dames uit het hele land hebben lappendekens gemaakt voor Valkenburgers die zwaar getroffen werden door de watersnood van juli 2021.

"Dit is meer dan een deken. Dit is solidariteit, compassie en medeleven", zegt burgemeester van Valkenburg aan de Geul Daan Prevoo vrijdag.

Solidariteit
De burgemeester nam ruim 20 quilts in ontvangst tijdens de regiodag van het Quiltersgilde in gemeenschapshuis De Spil in Maasbracht. "Maar er komen er nog meer aan", vertelt quiltster Lisette Pooters. "Die gaan allemaal richting Valkenburg, waar ik woon. Ik weet alleen niet of het allemaal in mijn auto past."

Burgemeester Daan Prevoo heeft aan de quilters beloofd dat hij genoeg tijd uittrekt om de lappendekens naar de getroffenen te brengen. "Dat gaan we doen op een mooie dag, als de zon weer schijnt."

Gemeenschap
Het idee voor de hulpactie kwam van Gerda Meijer uit het Zuid-Hollandse Leidschendam, nadat zij de beelden vanuit Limburg zag. "Je kan je niet voorstellen dat je dan alles kwijt bent. Het Quiltersgilde Nederland heeft alles in gang gezet."

Quilten is meer dan een hobby voor veel aanwezigen op de regiodag. Handwerkster Inge van Koningsveld is bijvoorbeeld vanuit het Noord-Hollandse Diemen afgereisd. "De quiltgemeenschap is verbonden. Of je nou in het noorden of zuiden woont, wij voelen met elkaar mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen