Overslaan en naar de inhoud gaan

QR-code verhindert uitje bewoners Lückerheide

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 16:59

Een uitje van dementerende bewoners van een verpleegkliniek in Kerkrade kan niet doorgaan. De bewoners hebben geen QR-code.

Marianne Göbbels (57) uit Kerkrade zou komende woensdag meegaan met het uitstapje dat Meander organiseerde voor haar 80-jarige moeder samen met andere bewoners van verpleeghuis Lückerheide. De bestemming was winkelcentrum Makado in Beek.

Donderdag kreeg ze een telefoontje dat het niet door ging omdat er geen QR-code is van de vaccinatie bij haar moeder. Vanaf zaterdag mag je alleen met een coronabewijs bij een café of restaurant naar binnen.

Enorme inspanning
"We kregen het niet op tijd georganiseerd", vertelt een medewerker van Meander. "Voor mensen met dementie moet een coronabewijs geregeld worden door familie en als dat niet lukt doet een verpleegster dat. Het vergt een enorme inspanning om alles voor elkaar te krijgen."

Mevrouw Göbbels is mentor van haar moeder maar kan geen QR-code voor haar regelen. Ze is daarvoor afhankelijk van de verpleging. "Het bezoek aan Makado was niet het enige uitstapje van het jaar", vertelt een medewerker van Meander, "er zullen nog veel uitjes gaan komen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen